Vremensku prognozu omogućavaju pametne klupe

17.5.2023. / opće obavijesti

Općini Fužine pohvala izvrsnosti za transparentnost u 2022. godini

Transparentnost je ključna riječ istraživanja, koga su od studenog 2022. do siječnja 2023. proveli Centar za istraživanje i razvoj Effectus veleučilišta i Veleučilište u Šibeniku, na uzorku od 428 općina u Hrvatskoj. Za svaku su općinu prikupili 33 informacije sa službene web stranice, a istraživanje su provodili prema kriterijima: transparentnosti ustroja, normativnoj transparentnosti, transparentnosti rada načelnika/ice, transparentnosti rada općinskog vijeća, transparentnosti proračuna, transparentnosti planskih aktivnosti, upravljanju imovinom i rizicima, socijalnim i poticajnim mjerama te anti koruptivnim mjerama.

Provođenjem projekta Centra izvrsnosti uspostavit će se edukativna mreža visokoškolskih programa i programa cjeloživotnog obrazovanja za zaposlenike jedinica lokalne samouprave. Bit će to i prilika da, kroz Centar izvrsnosti svaka općina dobije priliku propitati svoju praksu i usporediti se ne samo sa susjednim općinama, već́ sa svim općinama u Republici Hrvatskoj, što će, zasigurno, intenzivirati  međuopćinsku suradnju“, naglasio je dekan EFFECTUS veleučilišta Đuro Horvat.

Prema rezultatima istraživanja Općina Fužine našla se među dvadeset najbolje ocijenjenih općina u Hrvatskoj te ostvarila najveću transparentnost poslovanja u odnosu na općine s područja Primorsko-goranske županije.  

Pohvalu izvrsnosti za transparentnost poslovanja u 2022. godini u ime Općine Fužine preuzeo je Općinski načelnik David Bregovac.