Vremensku prognozu omogućavaju pametne klupe

2.8.2023. / zazeli

Održana završna konferencija za medije projekta “Zaželi –tvoja pomoć je potrebna drugima “

Jučer je održana završna konferencija za medije projekta “Zaželi –tvoja pomoć je potrebna drugima “ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima u iznosu od 65.609,32 eura, a trajao je 8 mjeseci, odnosno od trenutka potpisivanja ugovora između Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije i Općine Fužine kao nosioca projekta. Partneri u projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Rijeka i Hrvatski zavod za socijalni rad.

Provedbu pomoći i podrške krajnjim korisnicima provodilo je deset žena ciljane skupine (Kosa Radošević, Suzana Šubat, Goranka Kovačević, Nina Barićevac, Odinea Tomac, Valentina Krištof, Gordana Barunica, Milica Blašković Mihaljević, Kristina Šnajdar i Ksenija Mihaljević) za ukupno 71 starijeg korisnika u trajanju od 5 mjeseci. Svaka žena brinula je o najmanje šest korisnika, a pomagalo im se na razne načine: pomoć pri pripremanju obroka, nabavi lijekova i namirnica, pripremi ogrijeva, pratnji pri odlasku u trgovinu ili liječniku te čišćenju za što je ukupno dodijeljeno 259 paketa higijensko kućanskih potrepština.

Od korisnika smo dobili samo riječi hvale, a sav naš rad moguće je bilo pratiti i na facebook stranici projekta, rekla je Nataša Marohnić Trglavčnik voditeljica projekta “Zaželi –tvoja pomoć je potrebna drugima “ pri tome zahvalivši svim uposlenim ženama, korisnicima njihovih usluga, načelniku Davidu Bregovcu, predsjedniku Općinskog vijeća Općine Fužine Valentinu Crljenku i saborskoj zastupnici Majdi Burić koja je nazočila konferenciji.

Saborska zastupnica Majda Burić istaknula je kako se od 30 projekata na području naše županije njih 17 provodi na području Gorskog kotara za što je Vlada osigurala 2.5 milijuna eura. Projektom je zaposleno 160 žena koje brinu o 1000 korisnika te dodala, iskreno se radujem skorijem susretu s fužinskom ekipom jer vjerujem da će Općina Fužine biti uspješna na novoj kandidaturi za natječaj nove faze programa „Zaželi“.

Projekt je pohvalio i David Bregovac načelnik Općine Fužine te zahvalio svim ženama i voditeljici projekta Nataši Marohnić Trglavčnik na predanom radu i brizi oko korisnika na području Općine Fužine. Za mene ovo nije kraj već početak nove faze projekta „Zaželi“ za koju se nadamo da će se ostvariti do kraja 2023. godine. Upravni odjel Općine Fužine priprema Projekt za fazu 4 kako bi u rujnu, kada kreće prijava bili spremni, istaknuo je David Bregovac načelnik Općine Fužine.

Poziv za nastavak projekta Zaželi koji će ovoga puta trajati 3 godine bit će raspisan 21. kolovoza 2023. godine.