Vremensku prognozu omogućavaju pametne klupe

24.5.2023. / zazeli

Projekt Zaželi - tvoja pomoć je potrebna drugima

Početak provođenja projekta Zaželi - tvoja pomoć je potrebna drugima započeo je 7.12.2022. godine potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljenog između Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije i Općine Fužine. Pomoć i podrška koju obavlja deset žena ciljane skupine započela je 1.3. 2023. godine za 60 krajnjih korisnika. Broj krajnjih korisnika iz mjeseca u mjesec raste te u svibnju doseže 68 kranjih korisnika.

Projekt završava 7.8.2023. godine odnosno 8 mjeseci nakon potpisivanja Ugovora. Projekt je sufinanciran od Europske unije, Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85% i Hrvatskog proračuna u iznosu od 15%. Vrijednost projekta iznosi 65 609.32 EUR dodjeljenih bespovratnih sredstava.

Općini Fužine partneri u provođenju projekta jesu HZZZ Područna služba Rijeka i Hrvatski zavod za socijalni rad.

Osim pomoći i podrške krajnji korisnici svaki mjesec dobivaju higijenski korisnički paket koji je kupljen iz sredstava Projekta. Zaposlene žene u Projektu jesu žene iz ciljane skupine koje na tržištu rada teže pronalaze posao.

Tijek napretka projekta možete pratiti na: https://www.facebook.com/zazeli.fuzine.9/.