Gostovanje KUU Sloga Nedelišće 2019.

KUU Sloga Nedelišće boravila je u našem kraju. Prije odigrane predstave "Svečana večera u pogrebnom poduzeću" obišli su Kulturno - povijesnu zbiku Lič, spilju Vrelo Fužine, kaubojski gradić Roswell i Čitaonicu u Vratima. Predstava je organizirana u sklopu projekta Rijeka 2020 "27 susjedstava".

Gljivarijada Lič 2019.

U organizaciji GD Grljak Lič održana je dvodnevna manifestacija koja je okupila skoro tristotinjak sudionika. Na Dječjoj gljivarijadi bilo je prisutno 114 učenika osnovnih škola Primorsko-goranske županije, a na subotnjoj gljivarijadi oko 130 zaljubljenika u prirodu i gljive. Također, održano je predavanje dr.sc Željka Zgrablića o tarufima koje je pozorno pratilo tridesetak ljudi.
Od OPG-ova tradicionalno su sa svojim proizvodima bili prisutni OPG Nirvana Lič, OPG Babić Fužine i Pčelarstvo Razum Zagreb.

Pokrovitelji: Općina Fužine i Primorsko-goranska županija.

Fužine 2 Sea 2019.

24. kolovoza na području naše općine održana je MTB utrka Fužine 2 Sea koja se sastoji od vožnje na tri staze. Prva EPIC je duljine 78 km (spust s 800 m.n.v. na nulu pa od nule nazad na 800). Dvije preostale staze su CLASSIC od 57 km i kraća EASY od 35 km, koje su, za razliku od Epica, napravljene za uživanje.

Večer prije održana je rekreativna noćna vožnja u duljini od 15 km, od Fužina prema Liču.

Memorijalni nogometni turnir u Vratima 2019.

U Vratima je održan Memorijalni turnir u znak sjećanja na umrle i poginule igrače Omladinca. Prvog dana odigrano je nekoliko revijalnih utakmica veterana u kojima su osim domaćina sudjelovali nogometni klubovi iz Križa i Kostrene, a drugi je bio rezerviran za pionire, mlađe i starije. Prije održavanja turnira načelnik David Bregovac i predsjednik NK Omladinca Milorad Lončar položili su cvijeće i zapalili svijeću pokraj spomenika na Gmajni, u znak sjećanja na sve one koji čine dio povijesti Omladinca, a nisu više među živima.
Turnir je uz financijsku podršku Općine Fužine i Primorsko-goranske županije organizirao NK Omladinac.

Kino Lič

Nakon 29 godina u Domu kulture Lič krenule su kino projekcije, i to kao rezultat suradnje Općine Fužine i KINO.hr mreže, ali i Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača. Program se otvara najjačim aktualnim filmskim naslovima za sve generacije: Kralj lavova, Brzi i žestoki i Spiderman.

Humanitarna akcija udruge Koga briga iz Rijeke

U Fužinama je održano gastro-zabavno druženje humanitarnog karaktera, s ciljem kupovine "lokomata" - terapijskog uređaja za nepokretne i teško pokretne osobe. Šest ekipa natjecalo se u kuhanju lovačkog gulaša te tri ekipe u pripremi domaćih knedli sa pekmezom. Natjecanje se održalo i u obaranju ruke (u muškoj, ženskoj konkurenciji i osoba s invaliditetom) te piljenju balvana. Organizator: udruga Koga briga Domaćin: Općina Fužine

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja 2019.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Svetištu Majke Božje Snježne podignuta je zastava uz izvođenje himne Vokalista Salone. Don Tomislav Zečević potom je s prisutnim vjernicima molio za domovinu i poginule branitelje. Također, načelnik Općine Fužine David Bregovac i obitelj poginulog branitelja Dalibora Čebuhara, upalili su svijeće i položili cvijeće na njegov grob.

Majka Božja Snježna - Lič 2019.

Ovogodišnja manifestacija Majka Božja Snježna sastojala se od višednevnih zabavnih, sporstkih i vjerskih događanja. Etnografska udruga organizirala je takmičenje u pastirskim igrama (bacanje potkove i kamena s ramena), a od zabavnih sadržaja koncert Vokalista Salone. Nakon koncerta za dobro raspoloženje pobrinuli su se tamburaši Zrinski. Drugi dan, na sam blagdan, posjetiteljima se pružila jedinstvena prilika za uživanje u zvukovima škotskog sastava The Auld Reekie String Band. Vjerski sadržaji ove manifestacije bili su u organizaciji župe Lič, a DVD je kao i dosadašnjih godina organizirao boćarski turnir. Pokrovitelji su Općina Fužine i Primorsko-goranska županija.

Koncert "Zbor Vrelo i gosti"

Članovi zbora Vrelo Fužine organiizirali su koncert na igralištu "pod branom". Osim domaćina nastupili su KUD Ilirci Krapina, muška klapa Škrljevo i Vokalna skupina DiM Delnice. Nakon koncerta prisutne je zabavljao rock band Art kluba Gorski kotar.
Pokrovitelj: Općina Fužine

Svečanost otvaranja Dječjeg vrtića

Stanovnici šest naselja na području općine Fužine s veseljem su dočekali dan kad je na prigodnoj svečanosti otvoren novoizgrađeni dječji vrtić. Ugovor o gradnji potpisan je u kolovozu, a kamen temeljac položen dva mjeseca kasnije - u listopadu 2018. godine. Kapacitet vrtića osigurava boravak pedeset i dvoje djece, i to u dvije vrtićke i jednoj jasličkoj skupini. U novom objektu, prvom takve vrste u povijesti ovog kraja, izgrađena je manja dvorana za sportske aktivnosti te uređeno dječje igralište. Od ukupne svote novaca potrebne za gradnju, Primorsko-goranska županija pomogla je sa 700.000 kuna, Ministarstvo demografije sa 1.2 milijuna, a 5,9 milijuna kuna dobiveno je iz EU sredstava. Preostalih 1,1 milijun kuna osigurano je iz proračuna Općine Fužine. Svečanosti je uz mnogobrojne mještane, goste i uzvanike prisustvovao predsjednik županijske skupštine Erik Fabijanić, pomoćnik ministrice za demografiju Ivica Bošnjak te predstavnica Županijske komore Vita Dujmović.