Novogodišnja događanja u Fužinama (2017.)

Novogodišnja događanja na području naše općine privukla su rekordan broj posjetitelja, bilo da se radi o tradicionalnom podnevnom ispraćaju Stare godine u Fužinama ili šetnju bakljama oko jezera Bajer.

Društveni dom za djecu i mlade u Vratima (2017.)

U prostoru bivše Područne škole Vrata otvoren je Društveni dom za djecu i mlade. U ime Županije svečanosti otvaranja prisustvovali su župan Zlatko Komadina, dožupan Petar Mamula i pročelnica za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač. Osim što će ovaj prostor koristiti udruga "Društvo Naša djeca Fužine" jedan kutak namjenjen je radu logopeda. Svečanost je uveličana dodjelom priznanja najboljim sportašima u 2017. godini te potpisom Ugovora o suradnji Općine Fužine i Općine Križ.

U iščekivanju Božića - Advent 2017.

U Fužinama je po prvi puta organizirana adventska manifestacija. Kroz četiri nedjelje paljene su svijeće uz molitvu predvođenu vlč. Tomislavom Zečevićem. Za dobro raspoloženje bili su zaduženi tamburaška sekcija Zrinski Lič i zbor Vrelo Fužine, a za duhovne pjesme crkveni zbor iz Liča i Fužina.

Projekt dječji vrtić 2017.

Jedan od najpotrebnijih projekata na području naše općine je izgradnja dječjeg vrtića. Budući da je jedan od mogućih načina gradnje modularna gradnja, koja nije dovoljno poznata u ovom kraju, načelnik Bregovac je pozvao u posjet kolegu Marka Magdića iz Općine Križ, gdje se gradi takav vrtić. Sredinom ljeta načelnik Magdić prezentirao je svoj projekt i troškovnik vijećnicima Općine Fužine. Osim navedenih aktivnosti, uspostavljen je kontakt s Milenom Vuletić, voditeljicom CPO-a Sušak, nakon čega je delegacija obišla novoizgrađeni modularni vrtić Morčić u Rijeci. U pratnji odgojiteljice Nele Dundović obišla se i lokacija vrtića Đurđice koji je trenutno u izgradnji. Krajem godine u uredu načelnika održan je radni sastanak kojemu su prisustvovali projektanti i odgojiteljice ("tete") sa našeg područja. 

Gljivarijada Lič 2017.

U Liču je održana tradicionalna dvodnevna međunarodna gljivarijada. Prvog dana organizirana je "Dječja gljivarijada" na kojoj su nastupili učenici nekoliko goranskih osnovnih i područnih škola, a u Domu kulture Lič postavljena je izložba gljiva i održano predavanje. Drugog dana okupilo se dvjestotinjak ljubitelja prirode, a među njima i Romano Božac, vodeći stručnjak na području gljivarstva i mikologije u Hrvatskoj te osnivač Muzeja gljiva u Zagrebu. 

Blic informacije 2017.

U ovom albumu prikazani su sastanci načelnika, događaji, druženja i slično, ali samo jednom fotografijom. Dakle, svaka fotografija predstavlja zaseban događaj.

NK Omladinac Vrata - 70. rođendan

NK Omladinac Vrata proslavio je svoj 70-i rođendan. Održana je svečana sjednica, na kojoj su dodijeljena priznanja i zahvalnice, a potom je položeno cvijeće na spomen obilježje umrlim nogometašima i članovima.

Top - novi eksponat u centru Liča

Etnografska udruga Sv. Juraj Lič postavila je u centru Liča eksponat - top iz 1936. godine. Top je prije postavljanja onesposobljen.

Majka Božja Snježna 2017.

Povodom blagdana Majke Božje 05. kolovoza, tradicionalno se u Liču održavaju vjerska, kulturna i sportska događanja. Centralan događaj je misa u Svetišu, nakon koje se blagoslivljaju automobili i poljsko cvijeće. Održavaju se i sportska natjecanja u malom nogometu, boćanju i pastirskim igrama.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja podignuta je državna zastava i služena sveta misa u Svetištu Majke Božje Snježne u Liču. Delegacija predvođena načelnikom Davidom Bregovcem položila je cvijeće na grob poginulog hrvatskog branitelja Dalibora Čebuhara u Fužinama.

Ulične sprave za vježbanje

Pokraj jezera Bajer postavljeno je 9 uličnih sprava za vježbanje čime se potiče zabavna rekreacija i bavljenje sportskim aktivnostima, kako stanovnika naše općine tako i turista koji posjećuju na kraj.

Lokacija