Gljivarijada Lič 2019.

U organizaciji GD Grljak Lič održana je dvodnevna manifestacija koja je okupila skoro tristotinjak sudionika. Na Dječjoj gljivarijadi bilo je prisutno 114 učenika osnovnih škola Primorsko-goranske županije, a na subotnjoj gljivarijadi oko 130 zaljubljenika u prirodu i gljive. Također, održano je predavanje dr.sc Željka Zgrablića o tarufima koje je pozorno pratilo tridesetak ljudi.
Od OPG-ova tradicionalno su sa svojim proizvodima bili prisutni OPG Nirvana Lič, OPG Babić Fužine i Pčelarstvo Razum Zagreb.

Pokrovitelji: Općina Fužine i Primorsko-goranska županija.

Fužine 2 Sea 2019.

24. kolovoza na području naše općine održana je MTB utrka Fužine 2 Sea koja se sastoji od vožnje na tri staze. Prva EPIC je duljine 78 km (spust s 800 m.n.v. na nulu pa od nule nazad na 800). Dvije preostale staze su CLASSIC od 57 km i kraća EASY od 35 km, koje su, za razliku od Epica, napravljene za uživanje.

Večer prije održana je rekreativna noćna vožnja u duljini od 15 km, od Fužina prema Liču.

Memorijalni nogometni turnir u Vratima 2019.

U Vratima je održan Memorijalni turnir u znak sjećanja na umrle i poginule igrače Omladinca. Prvog dana odigrano je nekoliko revijalnih utakmica veterana u kojima su osim domaćina sudjelovali nogometni klubovi iz Križa i Kostrene, a drugi je bio rezerviran za pionire, mlađe i starije. Prije održavanja turnira načelnik David Bregovac i predsjednik NK Omladinca Milorad Lončar položili su cvijeće i zapalili svijeću pokraj spomenika na Gmajni, u znak sjećanja na sve one koji čine dio povijesti Omladinca, a nisu više među živima.
Turnir je uz financijsku podršku Općine Fužine i Primorsko-goranske županije organizirao NK Omladinac.

Kino Lič

Nakon 29 godina u Domu kulture Lič krenule su kino projekcije, i to kao rezultat suradnje Općine Fužine i KINO.hr mreže, ali i Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača. Program se otvara najjačim aktualnim filmskim naslovima za sve generacije: Kralj lavova, Brzi i žestoki i Spiderman.

Humanitarna akcija udruge Koga briga iz Rijeke

U Fužinama je održano gastro-zabavno druženje humanitarnog karaktera, s ciljem kupovine "lokomata" - terapijskog uređaja za nepokretne i teško pokretne osobe. Šest ekipa natjecalo se u kuhanju lovačkog gulaša te tri ekipe u pripremi domaćih knedli sa pekmezom. Natjecanje se održalo i u obaranju ruke (u muškoj, ženskoj konkurenciji i osoba s invaliditetom) te piljenju balvana. Organizator: udruga Koga briga Domaćin: Općina Fužine

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja 2019.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Svetištu Majke Božje Snježne podignuta je zastava uz izvođenje himne Vokalista Salone. Don Tomislav Zečević potom je s prisutnim vjernicima molio za domovinu i poginule branitelje. Također, načelnik Općine Fužine David Bregovac i obitelj poginulog branitelja Dalibora Čebuhara, upalili su svijeće i položili cvijeće na njegov grob.

Majka Božja Snježna - Lič 2019.

Ovogodišnja manifestacija Majka Božja Snježna sastojala se od višednevnih zabavnih, sporstkih i vjerskih događanja. Etnografska udruga organizirala je takmičenje u pastirskim igrama (bacanje potkove i kamena s ramena), a od zabavnih sadržaja koncert Vokalista Salone. Nakon koncerta za dobro raspoloženje pobrinuli su se tamburaši Zrinski. Drugi dan, na sam blagdan, posjetiteljima se pružila jedinstvena prilika za uživanje u zvukovima škotskog sastava The Auld Reekie String Band. Vjerski sadržaji ove manifestacije bili su u organizaciji župe Lič, a DVD je kao i dosadašnjih godina organizirao boćarski turnir. Pokrovitelji su Općina Fužine i Primorsko-goranska županija.

Koncert "Zbor Vrelo i gosti"

Članovi zbora Vrelo Fužine organiizirali su koncert na igralištu "pod branom". Osim domaćina nastupili su KUD Ilirci Krapina, muška klapa Škrljevo i Vokalna skupina DiM Delnice. Nakon koncerta prisutne je zabavljao rock band Art kluba Gorski kotar.
Pokrovitelj: Općina Fužine

Svečanost otvaranja Dječjeg vrtića

Stanovnici šest naselja na području općine Fužine s veseljem su dočekali dan kad je na prigodnoj svečanosti otvoren novoizgrađeni dječji vrtić. Ugovor o gradnji potpisan je u kolovozu, a kamen temeljac položen dva mjeseca kasnije - u listopadu 2018. godine. Kapacitet vrtića osigurava boravak pedeset i dvoje djece, i to u dvije vrtićke i jednoj jasličkoj skupini. U novom objektu, prvom takve vrste u povijesti ovog kraja, izgrađena je manja dvorana za sportske aktivnosti te uređeno dječje igralište. Od ukupne svote novaca potrebne za gradnju, Primorsko-goranska županija pomogla je sa 700.000 kuna, Ministarstvo demografije sa 1.2 milijuna, a 5,9 milijuna kuna dobiveno je iz EU sredstava. Preostalih 1,1 milijun kuna osigurano je iz proračuna Općine Fužine. Svečanosti je uz mnogobrojne mještane, goste i uzvanike prisustvovao predsjednik županijske skupštine Erik Fabijanić, pomoćnik ministrice za demografiju Ivica Bošnjak te predstavnica Županijske komore Vita Dujmović.

PROJEKT "ZAŽELI" (2019.)

Europski program pomoći starijim osobama poznat pod nazivom »Zaželi« kreće s realizacijom i na području naše općine. Program je namijenjen zapošljavanju žena koje su na tržištu rada u nepovoljnijem položaju. Zahvaljujući uspješnom apliciranju na Europski socijalni fond u općinskoj vijećnici ugovore je potpisalo osam žena koje će raditi na terenu. Ovom potpisivanju ugovora prethodila je svečanost u Zadru na kojoj je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić uručio Ugovore Jedinicama lokalnih samouprava koje će provoditi projekt. U ime Općine Fužine Ugovor su preuzeli zamjenik načelnika Dražen Starčević i pročelnik Marijan Šokac.