GORANSKO LJETO I TANGO U FUŽINAMA

 

Ovog ljeta u Fužinama, od 11. – 15.7., održat će se međunarodni festival tanga u organizaciji zagrebačkog kluba Tango Experiential, koji djeluje u okviru udruge Može i drugačije. Kako i ime udruge govori, ovaj Festivaj je – malo drugačiji, a podržavaju ga ne samo domaći plesači, već i tango učitelji, DJ-evi i plesači iz cijele Europe...

Posebnosti su brojne: radi se o prvom festivalu suvremenog/neo tanga u kombinaciji s tradicionalnim tangom u Hrvatskoj. Dodatno, uz plesne tango večeri, (koje se u tango žargonu nazivaju „milonge“), u okviru Festivala moći će se sudjelovati na cjelodnevnim radionicama – tanga, kreativnog plesa, yoge, masaže, bubnjanja, uz vodstvo iskusnih i inovativnih učitelja iz cijele Europe.

 

Tango Experiential Festival, uz to što promovira suvremenu/neo tango glazbu, poseban je i po tome što unosi elemenat čulnog doživljaja u ples tanga. Tango kao takav je refleksija unutrašnjih stanja, prijašnjih iskustava, odnosa s partnerom, okoline i atmosfere, a uvođenjem dodatnih osjetilnih stimulansa, kroz cijeli Festival, cilj je pojačati i produbiti doživljaj plesa. Stoga će milonge biti posvećene intenziviranju obično 2 čula (dodir i miris, zvuk i vid... i sl.), a kulminirat će završnom milongom koja će se fokusirati na buđenje svih osjeta.

Važna je karakteristika Festivala i rad na tijelu, ali i unutrašnjem doživljaju svijeta, kroz radionice koje smo naveli (yoga, masaža, bubnjanje, ples...). Radionice naglašavaju jačanje fokusa, balansa, plesne  tehnike, improvizacije i kreativnosti, ali isto tako i promatranje i poniranje u osoban unutrašnji prostor iz kojeg kreće sva vanjska akcija, pa tako i ples.

Sudionici će većinom biti smješteni u Fužinarskoj kući, koja će ugostiti dio radionica, dok će se glavni večernji program, te drugi dio radionica, odvijati u velikoj dvorani općine Fužine.

 

Svoje gostovanje na Festivalu već su potvrdili brojni tango zaljubljenici iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Danske, Češke, Italije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Velike Britanije ... a prijave još traju.

 

Stoga požurite ukoliko želite osjetiti Iskustveni Tango (Tango Experiential)!

 

Više o samom događanju, programu i prijavama možete saznati na www.tango-experiential.com .

 

 

Lokacija